Ana Sayfa » 26 Kasım 2016 Cumartesi, 20:00, Bilkent Konser Salonu

A. Dorman Frozen in Time
I. Stravinsky Petruşka

Konser broşürü için

Christoph Sietzen, kendi kuşağının önde gelen perküsyon sanatçılarındandır. Münih’te düzenlenen 63. ARD Müzik Yarışmasında finale kalan ve üçüncülük ödülü alan Sietzen, henüz 22 yaşında Viyana’daki Müzik ve Sahne Sanatları Üniversitesinde ders vermeye başladı. Avrupa’nın yanı sıra Japonya ve Çin turnelerine çıkan sanatçı, Konzerthaus Berlin, Konzerthaus Vienna, Salzburg Festival Salonu, Prinzregententheater Münih, Tokyo’daki Suntory Hall ve Atheneum Bukarest gibi ünlü salonlarda, Sinfonieorchesters des Bayerischen Rundfunks, Mozarteum Orchestra Salzburg ve Romanya Ulusal Senfoni Orkestrası gibi orkestralar ve Bogdan Bacanu, Peter Sadlo, Martin Grubinger, Emmanuel Sejourne ve Momoko Kamiya gibi tanınmış sanatçılarla konserler verdi. Aralarında Alexander Mullenbach ve Thomas Heinisch’in de bulunduğu besteciler, Sietzen için parçalar yazdılar. On üç yaşına gelmeden on birincilik ve sayısız özel ödül kazanan Sietzen’in ödülleri arasında, Prima la Musica Yarışmasında aldığı ödüller, Mozarteum Üniversitesi tarafından verilen Raiffeisen Klasik Ödülleri ve üstün başarısı için değer görüldüğü özel ödül bulunuyor. 2006’da Linz’de Uluslararası Marimba Yarışmasına finalist olarak katıldı, burada hem üçüncülük ödülünü hem de Yamaha Dinleyici Ödülünü aldı. Christoph Sietzen, Lüksemburg Filarmoni tarafından 2017-18 sezonu için Avrupa Konser Salonu Organizasyonunun Yükselen Yıldızları arasında aday gösterildi. ECHO’nun sıra dışı genç sanatçıları desteklemek için gerçekleştirdiği etkinliklerin başını çeken Yükselen Yıldızlar dizisi, 20 yıldır devam ediyor. Dizinin temelinde, Christoph Sietzen’e sezon boyunca olabildiğince çok sayıda ECHO üyesi salonda kendi tasarladığı programları sergileme olanağı vermesi yatıyor. Şu anda ECHO ağının 12 ülkede, hepsi de Avrupa müzik sahnesinin önde gelen mekanları olan 21 üyesi bulunuyor.

“Yüzyılın yeteneği, inanılmaz.” Ivo Radakovich

“Bir sonraki Chick Corea” Helga Rabl-Stadler, Salzburg Festivali Başkanı

“Ancak bu genç müzisyen müzikal bir doğallık, teknik ustalık ve baş döndürücü bir duygu sergilemekle kalmayıp kendini güçlü bir şekilde göstererek sahnede dikkat çekici bir kişilik ortaya koyuyor: Tek kelimeyle mükemmel.” Karl Harb, Salzburger Nachrichten

“Küçük ayrıntıların büyük ustası.”

“Sietzen, bu karmaşık ve zorlayıcı müziği nasıl sunacağını gayet iyi biliyor. En üst düzeyde konsantrasyonla, yapıtın en küçük ayrıntılarını bile ortaya çıkarıyor; harika bir performans.” Rafael Hummel, Schwarzwälder Bote