Ana Sayfa » Bilkent Konser Salonu

Bilkent Konser Salonu

bilkent_konser_salonu_01

Bilkent Üniversitesi merkez kampus ile doğu kampus arasında yer alan Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi binasının mimari, iç mimari ve dekorasyon projeleri Erkut Şahinbaş ve ilhan Kural tarafından yapılmıştır. Bilkent Konser Salonu ve Bilkent Tiyatro Salonunun yer aldığı Fakülte binası Tepe İnşaat tarafından 9 Aralık 1993 – 15 Ekim 1994 tarihleri arasında inşa edilmiştir. Toplam kullanım alanı 14.328 metrekaredir.

Bilkent Konser Salonu üç kattan oluşmaktadır. Bilkent Konser Salonunun akustik danışmanlığını Finli mimar Matti Heikkinen yapmıştır. Akustik panolar ve sahne asansör sistemine sahip olan konser salonu, istenildiğinde orkestra çukuru yaratılarak sahne eserleri icra etmeye de olanak vermektedir. 800 kişilik kapasitesi olan konser salonu aynı zamanda seçkin bir kayıt stüdyosu niteliğindedir. Bilkent Konser Salonunun iki adet Steinway D (Hamburg) konser piyanosu bulunmaktadır. Açılış konseri 1 Kasım 1994’te Bilkent Senfoni Orkestrası tarafından yapılmıştır.

bilkent_konser_salonu_02